Pogosta vprašanja in odgovori

Prikaži vse / Skrij vse

fold faq

Kako je s svetovanjem?

V ceno računovodskih storitev imate zajeto tudi svetovanje. V kolikor gre za specifično zadevo in natančnega odgovora ne poznamo, zadevo raziščemo, če je treba vključimo tudi zunanje svetovalce in vam odgovor sporočimo v najkrajšem možnem času.

fold faq

Pravkar sem odprl dejavnost. Koliko je cena računovodstva, če niti približno ne vem koliko dokumentacije bom imel?

Prve tri mesece vsašega poslovanja imate možnost plačevanja naših storitev po ceni 60€ za s.p in 80€ za d.o.o.  Po preteku 3-mesečnega obdobja pa se o ceni ponovno dogovorimo glede na obseg vašega poslovanja.

fold faq

Kako lahko sodelujemo, če smo od vas oddaljeni več kot 50 km?

V tem primeru nam enkrat mesečno ali po dogovoru dokumentacijo enostavno pošljete s priporočeno pošiljko na naš naslov. Dosegljivi pa smo tudi preko telefona, maila in faksa (dokumentacija se lahko pošilja tudi po mailu ali faksu).

fold faq

Kako sledite zakonodaji in spremembam v računovodstvu?

Za sledenje novostim spremljamo izdaje Uradnega lista, sicer pa so naši stalni pripomočki zbirka davčnih ter računovodskih predpisov. Koristne informacije pa si pridobimo tudi s preučevanjem strokovnih revij in vestnikov, redno pa se udeležujemo tudi zanimivih seminarjev na to tematiko.

fold faq

Ali je vaše podjetje sposobno voditi poslovne knjige mojega podjetja?

Jamčimo vam za profesionalno in strokovno opravljene storitve s področja računovodstva, davkov, financ, delovnih razmerij in svetovanja. Zaupanje pridobivamo s strokovnim in kakovostnim delom, prilagodljivostjo, sodelovanjem s strankami in hitro odzivnostjo na spremembe. Podjetjem nudimo različne oblike sodelovanja, odvisno od vaših potreb in pričakovanj.

fold faq

Sam vodim računovodstvo. Kako je z zaključnim računom?

Če sami vodite računovodstvo, se lahko dogovorimo za nadzor, izdelavo letnega poročila in obračuna davka na dohodek pravnih oseb ter za davčno ali drugo svetovanje. Lahko vam delno ali v celoti vodimo poslovne knjige.

fold faq

Imam kakšne ugodnosti, če k vam pripeljem novo stranko?

Če ste reden plačnik, vam podjetje Tortuga prizna 15% popust v naslednjih 12 mescih.

fold faq

Kakšna je cena, če imam dopolnilno dejanost?

Če imate dopolnilno dejavnost in niste zavezani za DDV, se za ceno dogovorimo ob pregledu dokumentacije. Cena je odvisna predvsem, v katerem mesecu tekočega leta ste nastopili z dejavnostjo. Vsekakor se cena razlikuje od normalnih podjetnikov.

fold faq

Kako pa je s kadrovskimi zadevami?

Za vas lahko opravljamo: obveščanje (ne)izbranega kandidata, priprava pogodb o zaposlitvi, prijava/odjava delavca iz zavarovanja, spremembe med zavarovanjem, izdelava odločb o dopustih in drugih listin s področja zaposlovanja.

fold faq

Lahko naredite tudi izvršbo pri vas?

Hitro pripravimo in vložimo predlog za izvršbo pri pristojnem sodišču ter spremljamo njeno realizacijo. O vsem sproti obveščamo naročnika.

fold faq

Ali lahko oddate kakšne dokumente namesto nas?

Preko e-davkov lahko oddajamo nameto vas DDV, rek obrazce za dohodke iz delovnega razmerja ali dohodke izven delovnega razmerja, dohodnino, davek od dobička za podjetja ali samostojne podjetnike, preko portala AJPES oddajamo podatke za plače, zaključne račune.

fold faq

Ali pridete iskat dokumentacijo tudi na sedež našega podjetja?

V podjetju Tortuga se prilagajamo vsaki stranki posebej. K stranki pridemo iskat dokumentacijo in jo kasneje tudi vrnemo, v kolikor ste od nas oddaljeni do 50 km.

 

Dokumente nam lahko pošljete tudi po navadni ali tudi elektronski pošti.

fold faq

In kakšna je vaša cena? Ali morda tudi delate poračune za nazaj?

Naše vodilo so prijazne cene in visoka kakovost storitve. Okvirne in informativne cene paketov si lahko ogledate v ceniku. Vendar so te cene le informativne, tako da nam za natančno ceno pošljite povpraševanje. Izdelali vam bomo ponudbo, ki za vas ni zavezujoča. Ceno za vodenje računovodstva določimo na začetku. Storitev obračunavamo kot mesečni znesek.

Če pride do večje spremembe v vašem poslovanju (dodatne zaposlitve, občutno povečanje obsega poslovanja), določimo spremembo mesečnega pavšala ob skupnem dogovoru. Poračunov za nazaj ne delamo.

fold faq

Ali nudite pomoč tudi pri inšpekcijskih pregledih?

Stranki nudimo popolno podporo pri davčnih-inšpekcijskih pregledih od začetka do konca pregleda.

fold faq

Zakaj je podjetje Tortuga pravo zame?

Z veliko znanja in nenehnim izobraževanjem naše računovodstvo skrbi za nemoten razvoj in rast naših strank - podjetnikov, društev in gospodarskih družb. Zato boste v podjetju Tortuga izvedeli vse o aktualnih predpisih, ki se tičejo vašega poslovanja in dobili nasvete za povečanje dobičkonosnosti vašega poslovanja.

 

Facebook page Twitter LinkedIn Google+